Man blijft oplichting van paardenfokster uit Damme ontkennen

© Stockfoto
Redactie KW

Een Limburger die nu in het Luikse Engis woont, riskeert in beroep een jaar cel voor de oplichting van een paardenfokster uit Damme.

De man zou gesjoemeld hebben bij de verkoop van springpaarden. In 2012 besliste de zaakvoerster van een Damse stoeterij om haar activiteiten af te bouwen. De Limburgse paardenhandelaar Guy J. (62) stelde voor om 7 paarden uit haar stallen op te leiden tot springpaarden en door te verkopen. Maar toen de man volgens de paardenfokster zijn afspraken niet nakwam, stapte ze naar de rechter.

Volgens de procureur-generaal gebeurde de oplichting zoals bij het verstrekken van mega-kredieten. “Er wordt een grote opbrengst beloofd en de eerste twee keer lukt dat en na de derde keer en is men met de noorderzon verdwenen, zonder zijn geld of goederen terug te zien. Dit gebeurde ook hier. Hij verkocht snel de eerste sukkeltjes van paardjes, maar van de rest kwam niks in huis en liet ook niks meer van zich horen”, lichtte de procureur-generaal toe.

Een roofdier

In eerste aanleg werd de man nochtans vrijgesproken. “Mocht het voor hem de eerste keer zijn, zou ik nog zeggen dat mevrouw pech gehad heeft. Maar de man heeft al 63 veroordelingen! Dit is een perfide kerel tot in zijn haarvaatjes, een intrinsiek oneerlijke kerel, een roofdier!”

Hij vorderde een jaar effectief. De advocaat van J. blijft erbij dat de man niks verkeerds heeft gedaan. “J. had een enorm afzetplatform en heel veel contacten. De opleiding van zo’n springpaarden vraagt ook jaren training. De overeenkomst loopt nog steeds.” Uitspraak op 17 juni. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier