Man blijft in de cel voor vreemde brandstichting met Urbanusstrip

Redactie KW

Een veertiger uit Oostende zit in de cel op verdenking van opzettelijke brandstichting op de binnenplaats van het gebouw waar hij woonde. T.C. beweert echter dat de brand per ongeluk ontstond, nadat hij een stripverhaal zou hebben gebruikt om zijn sigaret aan te steken.

Op 22 juni vatte een zetel vuur op de koer van een herenhuis in de Vaartstraat in Oostende. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling en roetschade, maar de brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg op het gebouw zelf. Volgens de branddeskundige was er sowieso kwaad opzet in het spel. De bewoner van het appartement op de benedenverdieping kwam als verdachte in het vizier en werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

T.C. legde uit dat hij de brand onopzettelijk zou veroorzaakt hebben, maar kwam met een nogal aparte uitleg op de proppen. Naar eigen zeggen wilde hij zijn sigaret aansteken met behulp van zijn gasfornuis. Daarbij gebruikte hij een strip over de avonturen van Urbanus, zodat hij met zijn gezicht niet te dicht bij het gasvuur hoefde te komen. Die strip zou hij dan naar buiten gegooid hebben, waardoor de zetel op de binnenplaats begon te branden.

Volgens zijn advocaat Klaas Van Dorpe kampt de verdachte met psychische problemen. C. zou zelf ook beseffen dat hij geholpen moet worden. De Brugse raadkamer oordeelde vrijdagochtend dat de Oostendenaar minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier