De feiten speelden zich in de nacht van 29 op 30 juli af op een appartement in Knokke-Heist. J.C. woonde er samen met zijn vriend, maar ook een kennis van het koppel verbleef in hetzelfde appartement. Met die kameraad liep een discussie over te luide muziek totaal uit de hand. Het slachtoffer kreeg tijdens dat conflict een messteek in de bil. Ook in zijn buik werd een kleine steekwonde ontdekt, maar hij verkeerde niet in levensgevaar.

De verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Volgens de verdediging had de man echter absoluut niet de intentie om het slachtoffer van het leven te beroven. Het was naar eigen zeggen de eerste keer dat C. reageerde op de agressie van het slachtoffer. Ook eerder op die avond was de politie na een handgemeen al tussenbeide moeten komen.

Meester Elise Standaert bepleitte vrijdagochtend de voorwaardelijke vrijlating van haar cliënt. De raadkamer hield de beslissing even in beraad, maar oordeelde uiteindelijk toch dat C. langer in de gevangenisstraf moet blijven. De verdediging zal wellicht beroep aantekenen, waardoor de KI in Gent binnen twee weken de knoop moet doorhakken.

(BELGA)

De feiten speelden zich in de nacht van 29 op 30 juli af op een appartement in Knokke-Heist. J.C. woonde er samen met zijn vriend, maar ook een kennis van het koppel verbleef in hetzelfde appartement. Met die kameraad liep een discussie over te luide muziek totaal uit de hand. Het slachtoffer kreeg tijdens dat conflict een messteek in de bil. Ook in zijn buik werd een kleine steekwonde ontdekt, maar hij verkeerde niet in levensgevaar.De verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Volgens de verdediging had de man echter absoluut niet de intentie om het slachtoffer van het leven te beroven. Het was naar eigen zeggen de eerste keer dat C. reageerde op de agressie van het slachtoffer. Ook eerder op die avond was de politie na een handgemeen al tussenbeide moeten komen.Meester Elise Standaert bepleitte vrijdagochtend de voorwaardelijke vrijlating van haar cliënt. De raadkamer hield de beslissing even in beraad, maar oordeelde uiteindelijk toch dat C. langer in de gevangenisstraf moet blijven. De verdediging zal wellicht beroep aantekenen, waardoor de KI in Gent binnen twee weken de knoop moet doorhakken.(BELGA)