De feiten speelden zich op maandag 22 juli rond 20.45 uur af in de Hertstraat. Twee mannen kregen het in onduidelijke omstandigheden met elkaar aan de stok. De ruzie moet snel geëscaleerd zijn, want een man van Pakistaanse origine kreeg een messteek in de onderbuik te verwerken. Het slachtoffer werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, maar was snel buiten levensgevaar.

De verdachte was na de feiten ruim een dag spoorloos. Uiteindelijk kon hij in Anderlecht ingerekend worden. Hij werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De raadkamer heeft dinsdagochtend geoordeeld dat hij minstens een maand langer in de cel moet blijven.

Volgens de verdediging werd de twintiger uitgebuit door het slachtoffer. Op aanraden van zijn ouders had hij de dertiger ingeschakeld bij het opzetten van een winkel in Oostende, maar die samenwerking liep allesbehalve gesmeerd. De verdachte beweert dat het slachtoffer tijdens de bewuste discussie een wapenstok bovenhaalde om hem een lesje te leren. "Het was hij of ik", zou de jongeman daarover verklaard hebben.

(BELGA)