Man blijft in de cel voor poging doodslag op buurman van ex

© gf
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft met een maand de aanhouding verlengd van een 20-jarige man die verdacht wordt van een poging tot doodslag in Brugge. G.B. maakte amok aan de woning van zijn ex-vriendin, maar stak uiteindelijk een 37-jarige buurman neer.

De feiten speelden zich zondagavond af in de Wantestraat in de Brugse deelgemeente Assebroek. Een jongeman probeerde zonder succes in het huis van zijn ex-partner binnen te dringen. Blijkbaar kon B. moeilijk verkroppen dat zijn vriendin hem twee dagen eerder verlaten had. Een buurman hoorde het kabaal en wilde de verdachte tot kalmte aanmanen. Daarop werd hij echter zelf bij de keel gegrepen.

Ondertussen had zijn vrouw hulp gezocht bij hun zoon, die in dezelfde straat woont. Toen die zoon verhaal kwam halen, werd hij met een mes in de borstkas gestoken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

De verdachte werd maandag door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De Brugse raadkamer oordeelde vrijdagochtend dat hij minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven. Volgens de verdediging heeft B. al zijn spijt uitgedrukt over zijn daden. Hij zou in het verleden ook gekampt hebben met psychische problemen. Op het moment van de feiten was hij volgens zijn raadsman niet onder invloed van alcohol of drugs.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier