Man blijft in de cel voor moordpoging op burgemeester van Brugge

Burgemeester Dirk De fauw werd op 20 juni in de hals gestoken. © belga
Redactie KW

In de zaak van de moordpoging op de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) heeft de raadkamer de aanhouding van een 35-jarige man uit Torhout met twee maanden verlengd. De verdachte is bereid om zich in een psychiatrische instelling te laten opnemen.

Bart G. had op zaterdag 20 juni om 11 uur een afspraak met zijn bewindvoerder Dirk De fauw. Volgens de getuigen hing de man al de hele ochtend rond in de buurt van het advocatenkantoor in Sint-Andries Brugge. Hij stak uiteindelijk zonder duidelijke aanleiding met een aardappelmesje in de hals van de Brugse burgemeester. Het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij 24 hechtingen kreeg. De steekpartij had volgens het parket dodelijke gevolgen kunnen hebben.

De verdachte werd de volgende dag aangehouden door de onderzoeksrechter, maar legde in eerste instantie geen verklaringen af over de feiten. Enkele weken later werd G. opnieuw verhoord. Deze keer legde hij wel verklaringen af, maar over de inhoud van het verhoor wil zijn raadsman niets kwijt.

Volgens meester Yen Buytaert zal vooral het onderzoek naar de psychische toestand van zijn cliënt cruciaal worden. De gerechtspsychiater heeft de verdachte ondertussen onderzocht, maar het is nog wachten op zijn bevindingen over de toerekeningsvatbaarheid. De verdediging is ook op zoek naar een psychiatrische instelling waar G. na een eventuele vrijlating residentieel kan opgenomen worden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier