De feiten speelden zich in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 oktober af in een studio langs de Jules Peurquaetstraat in Oostende. Tommy J. kreeg het in zijn woning aan de stok met een vriend. Tijdens die banale discussie greep de bewoner van de studio naar een steakmes en stak hij Willy D. in de borst. Het slachtoffer werd hierbij in het hart geraakt.

Opvallend genoeg zou J. daarna eerst enkele uren geslapen hebben. Toen hij wakker werd, probeerde hij het slachtoffer nog tevergeefs te reanimeren. Uiteindelijk verwittigde de verdachte zelf de hulpdiensten. J. had naar eigen zeggen nooit de bedoeling om zijn kameraad om het leven te brengen.

In principe zou het onderzoek snel afgerond kunnen worden, want het is enkel nog wachten op het verslag van de gerechtspsychiater. De verdediging vroeg om de Oostendenaar in afwachting van zijn proces onder voorwaarden vrij te laten, maar daar ging de raadkamer dus niet op in. Als de verdediging beroep aantekent, zal de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent de knoop moeten doorhakken. Twee maanden geleden ving J. echter al bot bij de KI.

(BELGA)

De feiten speelden zich in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 oktober af in een studio langs de Jules Peurquaetstraat in Oostende. Tommy J. kreeg het in zijn woning aan de stok met een vriend. Tijdens die banale discussie greep de bewoner van de studio naar een steakmes en stak hij Willy D. in de borst. Het slachtoffer werd hierbij in het hart geraakt.Opvallend genoeg zou J. daarna eerst enkele uren geslapen hebben. Toen hij wakker werd, probeerde hij het slachtoffer nog tevergeefs te reanimeren. Uiteindelijk verwittigde de verdachte zelf de hulpdiensten. J. had naar eigen zeggen nooit de bedoeling om zijn kameraad om het leven te brengen.In principe zou het onderzoek snel afgerond kunnen worden, want het is enkel nog wachten op het verslag van de gerechtspsychiater. De verdediging vroeg om de Oostendenaar in afwachting van zijn proces onder voorwaarden vrij te laten, maar daar ging de raadkamer dus niet op in. Als de verdediging beroep aantekent, zal de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent de knoop moeten doorhakken. Twee maanden geleden ving J. echter al bot bij de KI.(BELGA)