Man blijft in de cel voor moord in Ettelgem

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 31-jarige Oostendenaar met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Kevin L. bracht zijn ex-partner in haar woning in Ettelgem om het leven.

Het levenloze lichaam van Caroline D. (46) werd op maandagmiddag 14 mei aangetroffen in de garage van haar woning in de Vijfwegstraat in Ettelgem, een deelgemeente van Oudenburg. Ze werd de avond ervoor met messteken en slagen om het leven gebracht door haar ex-partner. Na de moord verschanste Kevin L. zich op het dak van een appartementsgebouw in Bredene. Pas na ettelijke uren onderhandelen kon hij ingerekend worden.

In de loop van maandagnamiddag was in Melle al een mogelijke handlanger van de Oostendenaar gearresteerd. Dietwin H. beweert dat hij pas maandagochtend voor een zakelijke bespreking naar het huis in Ettelgem trok. Van de moord was hij naar eigen zeggen absoluut niet op de hoogte. De man uit Balegem werd door de onderzoeksrechter uiteindelijk niet aangehouden voor moord. L. werd wel aangehouden voor moord en voor wederrechtelijke vrijheidsberoving.

Na bijna twee weken voorhechtenis besliste de onderzoeksrechter al dat Dietwin H. de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. De aanhouding van Kevin L. werd vrijdagochtend wel opnieuw met twee maanden verlengd. De verdachte zal binnenkort nog meermaals verhoord worden door de speurders. Een reconstructie van de feiten staat voorlopig nog niet gepland. L. wordt voortaan onder andere verdedigd door meester Walter Damen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier