Man blijft in de cel voor kruisboogmoord

Jordy V. © GF
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 24-jarige man uit Tielt met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Jordy V. bracht op 1 mei een liefdesrivaal met een kruisboog om het leven.

Op dinsdag 1 mei trok de verdachte met een kruisboog naar de woning van Bjorn De Vrieze in Schuiferskapelle, een deelgemeente van Tielt. Jordy V. kon immers niet verkroppen dat zijn vriendin een relatie was begonnen met de 28-jarige man. Opvallend genoeg heeft V. ondertussen wel opnieuw een relatie met de vrouw.

De speurders konden Jordy V. diezelfde dag inrekenen. De jongeman bekende de feiten, maar ontkent dat er sprake was van moord. Naar eigen zeggen wilde V. zijn liefdesrivaal enkel bang maken en heeft hij slechts per ongeluk geschoten met zijn kruisboog. De bewuste kruisboog werd in eerste instantie niet aangetroffen, maar werd een tijdje later toch teruggevonden. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte het wapen kort voor de feiten heeft aangekocht in Nederland.

Het onderzoek naar de moord verloopt volgens de verdediging vlot. Zo werd op 19 juni al een reconstructie van de feiten uitgevoerd. Het is enkel nog wachten op het moraliteitsonderzoek en op het verslag van de gerechtspsychiater.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.