Man blijft in de cel voor brandstichting in garagebox

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 51-jarige Oostendenaar met een maand verlengd op verdenking van opzettelijke brandstichting in een parkeergarage. Twee andere verdachten werden onder voorwaarden vrijgelaten, maar het parket kan nog beroep aantekenen tegen die beslissing.

De ondergrondse parkeergarage aan het Mijnplein in Oostende werd begin juni ook al getroffen door een brand. De hoofdverdachte, die in één van de garageboxen woonde, werd toen aangehouden voor brandstichting. Pascal M. komt ook in aanmerking voor de branden in een leegstaand schoolgebouw. Op 14 juli werd hij door de Brugse raadkamer al terug vrijgelaten.

In de nacht van donderdag op vrijdag brandde het al voor de tweede keer in enkele dagen tijd op dezelfde parking. Rond 5.30 uur konden de M. en Andy H. (36) ter plaatse door de politie ingerekend worden. Later ging een derde verdachte Marcellin G. (46) zich nog spontaan aanmelden bij de politie.

Het is niet duidelijk wat zich die bewuste nacht precies heeft afgespeeld. In ieder geval ontkennen de verdachten hun rol in de zaak. Over de vorige branden verklaarde Pascal M. steeds dat ze niet opzettelijk aangestoken werden. “Mijn cliënt is absoluut geen pyromaan”, aldus meester Stijn Leliaert. De verdediging hoopt dat de verdachte bij een nieuwe vrijlating onder strikte voorwaarden het daklozenmilieu wel achter zich zal kunnen laten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier