Bart G. had op zaterdag 20 juni om 11 uur een afspraak met zijn bewindvoerder Dirk De fauw. Volgens de getuigen hing de man al de ganse ochtend rond in de buurt van het advocatenkantoor in Sint-Andries Brugge. De Torhoutenaar stak uiteindelijk zonder duidelijke aanleiding met een aardappelmesje in de hals van de Brugse burgemeester. Het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij 24 hechtingen kreeg. De steekpartij had volgens het parket dodelijke gevolgen kunnen hebben.

De verdachte werd de volgende dag aangehouden door de onderzoeksrechter, maar legde in eerste instantie geen verklaringen af over de feiten. Enkele weken later werd G. opnieuw verhoord. Deze keer legde hij wel verklaringen af, maar over de inhoud van het verhoor wil zijn raadsman niets kwijt.

Volgens meester Yen Buytaert zal vooral het onderzoek naar de psychische toestand van zijn cliënt cruciaal worden. De gerechtspsychiater heeft de verdachte ondertussen onderzocht, maar zijn bevindingen over de toerekeningsvatbaarheid zijn nog niet bekend. De verdediging heeft ondertussen ook gevraagd of eigen experten het dossier mogen bestuderen. G. verklaarde zich eerder al bereid om zich in een psychiatrische instelling te laten opnemen.

(Belga)

Bart G. had op zaterdag 20 juni om 11 uur een afspraak met zijn bewindvoerder Dirk De fauw. Volgens de getuigen hing de man al de ganse ochtend rond in de buurt van het advocatenkantoor in Sint-Andries Brugge. De Torhoutenaar stak uiteindelijk zonder duidelijke aanleiding met een aardappelmesje in de hals van de Brugse burgemeester. Het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij 24 hechtingen kreeg. De steekpartij had volgens het parket dodelijke gevolgen kunnen hebben. De verdachte werd de volgende dag aangehouden door de onderzoeksrechter, maar legde in eerste instantie geen verklaringen af over de feiten. Enkele weken later werd G. opnieuw verhoord. Deze keer legde hij wel verklaringen af, maar over de inhoud van het verhoor wil zijn raadsman niets kwijt. Volgens meester Yen Buytaert zal vooral het onderzoek naar de psychische toestand van zijn cliënt cruciaal worden. De gerechtspsychiater heeft de verdachte ondertussen onderzocht, maar zijn bevindingen over de toerekeningsvatbaarheid zijn nog niet bekend. De verdediging heeft ondertussen ook gevraagd of eigen experten het dossier mogen bestuderen. G. verklaarde zich eerder al bereid om zich in een psychiatrische instelling te laten opnemen.(Belga)