Man blijft aangehouden voor moord in Oostende

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft vrijdag de aanhouding van een 33-jarige man met drie maanden verlengd. De Franstalige Oostendenaar beroofde Ryszard S. (66) in Oostende met messteken van het leven.

Op zaterdag 20 oktober 2012 hadden het slachtoffer en de dader een ruzie over geld. Beide betrokkenen woonden in de Oostendse wijk Opex. Bij die ruzie in het appartement van het slachtoffer, bracht de man de Poolse Belg met messteken om het leven. Volgens de verdachte greep het slachtoffer eerst naar het mes en handelde hij dus uit wettige zelfverdediging.

Ontsnappingsfoto

In oktober probeerde de moordverdachte op de vlucht te slaan in het gerechtsgebouw van Nijvel. De ontsnappingspoging droeg niet ver en de man werd snel terug overmeesterd. Voor alle zekerheid is er sindsdien bij elke verschijning voor de Brugse raadkamer extra bewaking voorzien.

Wachten op verslag

Het onderzoek zit ondertussen in een afrondende fase. Het moraliteitsverslag werd al enkele maanden geleden aan het dossier gevoegd. Het blijft voorlopig wachten op het verslag van het college van drie gerechtspsychiaters.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.