Man blijft aangehouden na wilde achtervolging met mobilhome

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 53-jarige man met een maand verlengd op verdenking van poging tot doodslag.

Jean D. sloeg na een alcoholcontrole op de vlucht en probeerde hierbij in te rijden op de politie.

De politie kreeg de zigzaggende mobilhome van de man in de nacht van vrijdag op zaterdag in de gaten aan de Zeedijk in Middelkerke. De bestuurder legde een positieve alcoholtest af. Omdat de man officieel in Spanje woont, besloot de politie om hem zijn boete onmiddellijk te doen betalen. Jean D. duwde echter het gaspedaal in en vluchtte weg richting Raversijde.

Het kwam tot een wilde achtervolging waarbij de bestuurder onder andere een rood stoplicht negeerde. In Oostende probeerde de politie meerdere keren tevergeefs om de man klem te rijden. D. ramde echter meerdere combi’s en kon ontkomen richting autosnelweg. Een politieman kon nog net opzij springen.

Uiteindelijk schoot de wegpolitie van Jabbeke te hulp door ter hoogte van Oudenburg spijkermatten op de A10 te leggen. Door de lekke banden kon Jean D. niet anders dan de mobilhome aan de kant zetten. De verdachte werd ingerekend.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier