Man beschiet caféuitbater in Oostende met ongeladen luchtdrukwapen

Redactie KW

Een 30-jarige Oostendenaar staat in de Brugse rechtbank terecht omdat hij met een luchtdrukgeweer op de uitbater van café Sealink in Oostende schoot. Het wapen was wel niet geladen.


De echtelijke moeilijkheden tussen beklaagde Fabian R. en zijn ex bereikten op 12 december 2013 een dieptepunt. Na zijn nachtshift op het werk trok de Oostendenaar met een luchtdrukgeweer naar het café Sealink in de stationsbuurt van Oostende. Zijn ex werkte daar aan de bar en R. leefde in de overtuiging dat ze een affaire had met de cafébaas.

Onweerstaanbare drang

Hij stapte het café binnen en loste een schot in de richting van de cafébaas, die ongedeerd bleef, omdat het wapen niet geladen was. Volgens zijn advocaat handelde R. uit onweerstaanbare drang en moet hij daarom worden vrijgesproken voor de bedreiging. “Hij was ten einde raad en had zijn daden niet meer onder controle”, klonk het. Volgens het openbaar ministerie was er van onweerstaanbare drang geen sprake.

Angstgevoel én omzetverlies

Fabian R. drukte woensdag in de rechtbank zijn spijt uit tegenover de cafébaas, die ruim 2.000 euro schadevergoeding eist voor het angstgevoel dat hij aan de feiten overhield en voor zijn omzetverlies. “Zijn zaak draait op vast cliënteel, maar door de feiten zijn enkele klanten een tijdje niet komen opdagen”, stelde zijn advocate Joke Gryson. De rechter doet uitspraak op 4 februari.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.