Man belt politie en klikt vriend voor kweken cannabis

De politie werd getipt door een vriend van de kweker. © JH
Redactie KW

De politie deed vandaag een huiszoeking in een woning in een smal straatje net buiten het centrum van Koekelare. Ze waren op zoek naar de aanwezigheid van cannabisplanten na een tip van een vriend van de bewoner.

“Zowel de vriend van de bewoner als de bewoner zelf zijn veertigers en kennen elkaar goed”, zegt korpschef Johan Geeraert. “Maar blijkbaar is er tussen hen ruzie ontstaan. Die vriend belde de politie op om hem te verklikken over de aanwezigheid van cannabisplanten die hij kweekte. Bij de huiszoeking werden inderdaad twee grote volgroeide cannabisplanten gevonden. Ze werden in beslag genomen en worden vernietigd.”

Uit de twee planten kon al een redelijke oogst gewonnen worden. Er wordt nu verder onderzoek verricht om te zien of er eerder al oogsten waren. De man kreeg al de nodige pv’s mee maar is niet aangehouden. Er wordt ook verder onderzocht waarom de vriend de bewoner verklikte.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten