Man bedreigt leerkracht van dochter met slijpschijf op school

De feiten gebeurden in de school GO! Centrum Leren en Werken in Nieuwpoort. © JH
Redactie KW

Een man uit Middelkerke riskeert een principiële geldboete omdat hij de leerkracht van zijn dochter heeft bedreigd met een slijpschijf. Zelf ontkent K.C. dat. “Ik had die slijpschijf enkel bij om haar locker open te maken omdat de school dit weigerde.”

De feiten dateren van 14 oktober 2019 en gebeurden op het GO! Centrum Leren en Werken in Nieuwpoort. De dochter van de beklaagde die toen 17 jaar was liep er school. Omdat het meisje de sleutels van haar locker kwijt was geraakt, kon ze niet meer aan haar spullen. Naar eigen zeggen werd ze daarom geweigerd in de klas omdat ze haar documenten en lesmateriaal niet bij had. Ze diende een nieuwe waarborg te betalen voor een nieuwe sleutel maar dat kwam niet in orde.

“Daarop heeft het meisje klaarblijkelijk gebeld naar haar vader en is die met een slijpschijf naar school gekomen”, zegt de advocaat van leerkracht D.D. “Zij heeft hem betrapt in de gang en sprak hem. Daarop ging hij neus aan neus staan en heeft haar bedreigd met de slijpschijf. De feiten lieten een grote indruk na. Ze kon de volgende drie dagen niet werken en daarvoor vragen we 750 euro.”

De procureur sloot er zich bij aan. “Met een slijpschijf ga je absoluut geen school binnen. Het is duidelijk dat hij er mee heeft staan zwaaien. We vragen een principiële geldboete van 400 euro met aanname van verzachtende omstandigheden.”

Dochter naar andere school

Vader K.C. houdt er een andere mening op na. “Ik heb enkel gedaan wat ik moest doen als vader”, zegt hij. “De school weigerde al lang om die locker open te maken voor ocharme vijf euro waarborg. Dat kind kon niet aan haar spullen. Ze vroeg me met een tang te komen maar ik nam een kleine slijpschijf op batterijen mee en had die locker zo open. Iets wat de werkmannen op school ook perfect konden doen. Ik heb nooit met slijpschijf gezwaaid. Enkel heb ik me wat kwaad gemaakt tegen de leerkracht. De dag nadien heeft mijn dochter zichzelf uitgeschreven in de school en maakte haar jaar af in Oostende. ”

De man kreeg eerder de kans om via bemiddeling de leerkracht te vergoeden maar deed dat niet. Vonnis op 13 november. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier