Man aangehouden voor schuldig verzuim bij zware brand in Blankenberge

Redactie KW

In het onderzoek naar een zware brand in Blankenberge heeft de Brugse onderzoeksrechter een 66-jarige man aangehouden op verdenking van schuldig verzuim. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een Roemeens koppel werd maandagochtend bewusteloos uit het pand gehaald.

Het vuur ontstond maandagmorgen rond 3.30 uur in een gebouw met drie appartementen langs de Koning Albert I-laan in Blankenberge. Drie kinderen konden de woning verlaten, maar hun ouders bleken zich bij aankomst van de politie nog op de tweede verdieping te bevinden. De Roemenen konden door de brandweer uit het pand gehaald worden, weliswaar bewusteloos. Ook een andere Roemeense man en een man uit Afghanistan moesten uit het pand bevrijd worden. In totaal werd een vijftal slachtoffers overgebracht naar het ziekenhuis.

Naar aanleiding van de feiten werd een 66-jarige man gearresteerd. Het zou gaan om een bewoner van een van de andere appartementen. De onderzoeksrechter heeft hem ondertussen aangehouden op verdenking van schuldig verzuim. Dat betekent dus dat de verdachte de brand zou vastgesteld hebben en zonder zichzelf in gevaar te brengen hulp had kunnen verlenen aan de slachtoffers. Het onderzoek naar de precieze oorzaak van de brand loopt ondertussen nog steeds.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.