Man aangehouden voor moord aan gerechtsgebouw Veurne

Redactie KW

De Veurnse onderzoeksrechter heeft een 68-jarige man uit Lo-Reninge donderdagmiddag aangehouden op verdenking van moord. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne.

De verdachte plantte op de parking van het gerechtsgebouw een priem in de borst van zijn 60-jarige ex-partner.

De betrokkenen waren woensdagochtend in het kader van hun echtscheiding in het Veurnse gerechtsgebouw. Tijdens de zitting verliep alles rustig, de man verzette zich niet tegen de scheiding. Na afloop van de zitting waren ze op de parking van de rechtbank nog enkele spullen aan het uitwisselen. De 68-jarige man stak met een priem in de hartstreek van de 60-jarige vrouw. Voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. Ze stierf ter plaatse.

De verdachte was ondertussen met zijn wagen teruggekeerd in de richting van zijn woonplaats. De man kon uiteindelijk in Lo-Reninge ingerekend worden. De precieze aanleiding voor de feiten is nog onduidelijk.

De 68-jarige man is donderdag voor de onderzoeksrechter verschenen. Die heeft hem aangehouden op verdenking van moord. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of de man al dan niet met voorbedachten rade handelde. De raadkamer in Veurne beslist dinsdag over de verdere aanhouding van de verdachte.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier