Man (69) uit De Haan die naakt lag te zonnen in duinen riskeert zeven maanden cel

© Getty Images
Redactie KW

Een 69-jarige man uit De Haan riskeert in de Brugse rechtbank zeven maanden celstraf voor openbare zedenschennis. De man is niet aan zijn proefstuk toe.

Op 24 juli 2019 lag R.V. poedelnaakt te zonnen op de Spanjaardduin, vlakbij het naaktstrand in Bredene. De politie maakte een proces-verbaal op en stelde vast dat de man al vaker naakt werd gespot in de bewuste duinen. Zo kreeg hij in 2015 al eens opschorting van straf omdat hij er masturberend werd aangetroffen met een ring rond zijn geslachtsdeel. En in 1999 kreeg hij een boete omdat hij met ontbloot geslachtsdeel rondliep op een snelwegparking.

De procureur vroeg zeven maanden effectieve celstraf voor de man. “De beklaagde weet immers duidelijk van geen ophouden”, stelde hij. “Spanjaardduin is een populaire ontmoetingsplek voor homoseksuele mannen die op zoek zijn naar seks. Naaktlopen is er evenwel verboden en dat staat duidelijk aangegeven. De politie houdt er geregeld toezicht omdat overtreders het draagvlak voor het nabije naakstrand ondergraven. Bovendien spelen in die duinen ook kinderen.”

Niemand in de buurt

De advocaat van R.V. noemde de vordering van het parket overdreven. “Mijn cliënt zocht die bewuste dag de duinen op omdat er te veel wind was op het naakstrand”, pleitte meester Dany Hollevoet. “Hij zocht absoluut geen seks maar wou zonnen omdat hij volledig bruin wou zijn voor zijn reis naar Spanje. Hij lag volledig plat en er was niemand in zijn buurt. Maar hij heeft het nu wel begrepen en hopelijk kan een opschorting opnieuw volstaan.” (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier