Man (69) krijgt jaar cel voor vijf handtasdiefstallen in centrum Brugge

Redactie KW

Een 69-jarige Roemeen heeft in de Brugse rechtbank een jaar effectieve cel gekregen voor een reeks handtasdiefstallen in het Brugse stadscentrum.

Op beelden van een bewakingscamera van een Brugse schoenwinkel was te zien hoe hij op 27 juni met de handtas van een dame aan de haal ging. Het slachtoffer had haar tas naast zich gezet om een paar schoenen te passen. M. haalde de portefeuille uit de tas, die elders in de winkel werd teruggevonden. De portefeuille werd even later aangetroffen in de buurt van het Zilverpand. M. had er 15 euro uit gehaald. De man werd korte tijd nadien geklist en bleek 346 euro op zak te hebben. Hij bekende dat dit geld afkomstig was van diefstallen.

Via camerabeelden en persoonsbeschrijvingen kon hij aan in totaal vijf handtasdiefstallen in het Brugse centrum gelinkt worden. Hij pleegde die allemaal in juni. “Ik heb hepatitis C en diabetes”, stelde hij tijdens de pleidooien. “Ik ben bang om in de gevangenis te sterven.” De man staat in diverse landen gekend voor diefstal en werd in 2012 ook in België al eens veroordeeld voor dergelijke feiten.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier