Man (68) vrijgesproken voor verkrachting zwakbegaafde schoondochter in Middelkerke

Een 68-jarige Middelkerkenaar is in de Brugse rechtbank vrijgesproken voor de verkrachting van zijn zwakbegaafde schoondochter. Volgens de rechter was er sprake van twijfel.

Op 1 juli 2018 was G.V. aanwezig in de woning van zijn zoon in Middelkerke. Op een bepaald moment zat hij alleen in de zetel met zijn schoondochter, een 26-jarige vrouw met een lichte mentale beperking. Daar zou hij haar aan de borsten en geslachtsdelen betast hebben en vervolgens ook nog een tongzoen hebben gegeven. De vrouw gaf te kennen dat ze dit niet wou, verliet de woning en lichtte haar vriend in.

De procureur vroeg twee jaar effectieve celstraf voor G.V., die zelf beweerde dat het slachtoffer alles verzonnen had in het kader van een ruzie. “Psychiatrisch onderzoek in een ander dossier wees bovendien uit dat zij moeite heeft om fictie en realiteit te onderscheiden”, pleitte zijn advocaat. De procureur verwees echter naar het rapport van een psycholoog die concludeerde dat haar verklaringen “met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid oprecht waren”.

Hoewel G.V. in het verleden als eens twee jaar cel kreeg voor de verkrachting van de minderjarige stiefdochter van zijn toenmalige vriendin, gaf de rechter hem maandag het voordeel van de twijfel. Hij verwees onder meer naar de sterk uiteenlopende verklaringen van het slachtoffer over het verloop van de dag van de feiten. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.