Man (53) uit Knokke die zeventienjarige sloeg tijdens banale discussie voor rechter

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 53-jarige man uit Knokke-Heist is voor de strafrechter verschenen omdat hij een vuistslag uitdeelde aan een zeventienjarige jongen. De feiten kaderden in een banale discussie in het verkeer.

Op 20 oktober vorig jaar moest N.K. in Knokke-Heist bruusk remmen voor een groepje jongeren dat de rijweg overstak. De 53-jarige man draaide het raampje van zijn wagen open en sprak de jongelui aan op hun gedrag. Omdat ze wat lacherig deden, stapte de man uit en gaf hij een zeventienjarige jongen een klap in het gezicht. Het slachtoffer hield daar tandschade aan over.

Verkeerde reactie

De vijftiger, die in een ver verleden al een drietal correctionele veroordelingen opliep, werd voor de strafrechtbank gedaagd waar de procureur vrijdag een straf met uitstel vroeg. “Die jongeren waren heel erg mondig, maar de reactie van mijn cliënt was helemaal verkeerd”, stelde de advocaat van N.K. “Hij wist ook niet dat het een minderjarige betrof.” De verdediging kon zich vinden in een straf met uitstel. De uitspraak volgt op 2 oktober. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier