Een meisje van 17 uit Lichtervelde deed maandag aangifte bij de politie. Een man viel haar maandagmorgen lastig toen ze op weg was naar school, ter hoogte van de sporthal in de Zandstraat. "Toen ik hem voorbij wilde gaan, greep hij me vast bij de keel. Ik begon luid te roepen en daarop is hij weggelopen. Ik ben dan lukraak beginnen aanbellen bij huizen, tot er mij iemand binnen liet", vertelde het meisje.

Commissaris Filip Feraux gaf meteen aan de zaak ernstig te nemen. Donderdag liet het parket van Brugge weten dat een man van 32 werd gearresteerd. Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Brugge, die besliste hem onder zeer strikte voorwaarden vrij te laten. Zo kreeg hij een plaatsverbod opgelegd: hij mag niet op de plaatsen komen waar hij minderjarige meisjes lastig viel.

Uit het onderzoek is immers gebleken dat dezelfde man in de winter van 2016 een 16-jarig meisje benaderd en aangeraakt heeft, terwijl ze alleen aan het wandelen was in Lichtervelde. De man raakte haar aan en wandelde vervolgens gewoon door. Onderzoek moet nu aantonen of de verdachte voor nog andere feiten in aanmerking komt.

Een meisje van 17 uit Lichtervelde deed maandag aangifte bij de politie. Een man viel haar maandagmorgen lastig toen ze op weg was naar school, ter hoogte van de sporthal in de Zandstraat. "Toen ik hem voorbij wilde gaan, greep hij me vast bij de keel. Ik begon luid te roepen en daarop is hij weggelopen. Ik ben dan lukraak beginnen aanbellen bij huizen, tot er mij iemand binnen liet", vertelde het meisje. Commissaris Filip Feraux gaf meteen aan de zaak ernstig te nemen. Donderdag liet het parket van Brugge weten dat een man van 32 werd gearresteerd. Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Brugge, die besliste hem onder zeer strikte voorwaarden vrij te laten. Zo kreeg hij een plaatsverbod opgelegd: hij mag niet op de plaatsen komen waar hij minderjarige meisjes lastig viel. Uit het onderzoek is immers gebleken dat dezelfde man in de winter van 2016 een 16-jarig meisje benaderd en aangeraakt heeft, terwijl ze alleen aan het wandelen was in Lichtervelde. De man raakte haar aan en wandelde vervolgens gewoon door. Onderzoek moet nu aantonen of de verdachte voor nog andere feiten in aanmerking komt.