Malafide snoeiers op pad om taxus te snoeien

“IVVO betreurt het feit dat er momenteel malafide bedrijven op ronde gaan met valse beloftes”, stuurt IVVO de wereld in.


Vanaf 15 juni gaat de actie ‘Vergroot de hoop’ weer van start. Taxussnoeisel kan dan gratis worden binnengebracht op het containerpark ten voordele van het Kinderkankerfonds, maar afvalmaatschappij IVVO kreeg al verschillende telefoontjes van bezorgde burgers die snoeiers met ‘foute bedoelingen’ over de vloer kregen.

“IVVO betreurt het feit dat er momenteel malafide bedrijven op ronde gaan met valse beloftes”, stuurt IVVO de wereld in. “Burgers, bedrijven of gemeentebesturen krijgen onverwacht een snoeifirma over de vloer, die beweert dat ze toestemming hebben om de taxushaag te snoeien. Maar naast de snoeiwerken hebben deze onaangekondigde bezoekers andere foute bedoelingen.”

Gratis laten snoeien kan via website

IVVO heeft al verschillende telefoontjes gekregen van bezorgde burgers die onaangekondigde snoeiers over de vloer hebben gehad. “IVVO wil geen smet op deze positieve campagne en schept duidelijkheid zodat de burgers niet ongerust hoeven te zijn”, staat er nog in het persbericht.

Wie een taxushaag heeft van minstens 40 meter lang en die zelf niet meer wil snoeien, kan een afspraak maken om op de taxushaag gratis te laten snoeien via www.gratissnoeientegenkanker.be. “‘Vergroot de hoop’ geeft dan de opdracht door aan erkende snoeibedrijven, die vooraf contact opnemen met de aanvrager om een afspraak te maken”, zegt Evelyn Maertens van de communicatiedienst van IVVO. “Tijdens het maken van de afspraak én tijdens het snoeibezoek moeten de snoeiers zich legitimeren.”

(TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.