Luchthaven Oostende furieus over aantijgingen rond wapentrafiek

© GF
Redactie KW

De luchthaven van Oostende is niet te spreken over het feit dat de regionale luchthaven woensdag in verschillende media genoemd is als draaischijf van een illegale wapentrafiek met Libië. De CEO van de luchthaven overweegt een klacht in te dienen.

“Ik heb het stuk niet gelezen en zal dat ook niet doen. Dit ruikt naar een lastercampagne en we overwegen een klacht in te dienen”, zegt Marcel Buelens, CEO van de Oostendse luchthaven. “We hebben momenteel geen weet van een officieel onderzoek, maar als er een onderzoek komt, gaan wij daar volop aan meewerken.”

“We proberen sinds oktober vorig jaar (met de komst van de Franse groep Egis nvdr.) iets moois op te bouwen, en dan krijg je dit. Dit is ook weinig respectvol naar onze medewerkers toe. De goederen worden hier naar de afhandeling gebracht, gecontroleerd, gescand,… Ik ga ervan uit dat alles in orde is”, zegt Buelens.

Dat de info komt van bronnen uit Libië en van VN-deskundigen, schrikt Buelens niet op. “Ik schrik van niets meer. Het lijkt me alvast heel onverstandig om dit soort aantijgingen de wereld in te sturen”, besluit Buelens.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier