"De oplichters dringen zich op bij de inwoners of beginnen ongevraagd de taxushagen te snoeien," zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. "Ze gaan onprofessioneel te werk en beschadigen de hagen." De taxussnoeiers doen zich voor als medewerkers van stad Damme of vzw 'Vergroot de Hoop'.

Vzw 'Vergroot de Hoop'

Een taxushaag bevat baccatine, een belangrijke stof voor de aanmaak van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Bij vijftig procent van de chemotherapieën wordt gekozen voor geneesmiddelen op basis van taxus. Vzw Vergroot de Hoop steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. "Het gratis snoeien van je taxushaag door deze organisatie gebeurt enkel op afspraak," zegt Isolde Van Eenooghe. "Snoeiers die zonder afspraak hun diensten aanbieden, werken niet samen met vzw Vergroot de Hoop."

De politie vraagt meteen contact op te nemen als je zelfs ook dergelijke malafide taxussnoeiers over de vloer krijgt, via het noodnummer 101 of via 050 61 96 19. Beide nummers zijn 7 dagen per week en 24 uur op 24 bereikbaar. "Noteer bij een verdachte situatie zoveel mogelijk gegevens", adviseert Isolde Van Eenooghe. "Wat was het merk, de kleur en de nummerplaat van het voertuig? Hoeveel verdachte personen waren aanwezig en hoe zagen zij er uit? Zorg hierbij steeds voor je eigen veiligheid."

(FJA)

"De oplichters dringen zich op bij de inwoners of beginnen ongevraagd de taxushagen te snoeien," zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. "Ze gaan onprofessioneel te werk en beschadigen de hagen." De taxussnoeiers doen zich voor als medewerkers van stad Damme of vzw 'Vergroot de Hoop'.Vzw 'Vergroot de Hoop'Een taxushaag bevat baccatine, een belangrijke stof voor de aanmaak van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Bij vijftig procent van de chemotherapie├źn wordt gekozen voor geneesmiddelen op basis van taxus. Vzw Vergroot de Hoop steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. "Het gratis snoeien van je taxushaag door deze organisatie gebeurt enkel op afspraak," zegt Isolde Van Eenooghe. "Snoeiers die zonder afspraak hun diensten aanbieden, werken niet samen met vzw Vergroot de Hoop."De politie vraagt meteen contact op te nemen als je zelfs ook dergelijke malafide taxussnoeiers over de vloer krijgt, via het noodnummer 101 of via 050 61 96 19. Beide nummers zijn 7 dagen per week en 24 uur op 24 bereikbaar. "Noteer bij een verdachte situatie zoveel mogelijk gegevens", adviseert Isolde Van Eenooghe. "Wat was het merk, de kleur en de nummerplaat van het voertuig? Hoeveel verdachte personen waren aanwezig en hoe zagen zij er uit? Zorg hierbij steeds voor je eigen veiligheid."(FJA)