Update
Lockdownfeestje met 21 feestvierders stilgelegd in Westouter

In de nacht van zaterdag op zondag werd door de politie een lockdownfeest stilgelegd in een vakantiewoning in Westouter.

©Tom Brinckman
©Tom Brinckman

Via de noodcentrale in Henegouwen kreeg de politiezone Arro Ieper iets na middernacht informatie over een lockdownfeest in een vakantiewoning in Westouter, deelgemeente van Heuvelland. Bij controle werd vastgesteld dat er een feest aan de gang was. Bij het zien van de politie liepen enkele jongeren weg over de velden, maar het merendeel van hen werd nadien wel teruggevonden. In de woning zelf probeerden anderen zich te verstoppen in kasten of onder bedden.

Er werden in totaal 21 feestvierders geïdentificeerd, bijna allen twintigers, Franstalig en afkomstig uit Moeskroen, Komen en Noord-Frankrijk. Ze waren er samengekomen voor een verjaardagsfeest. De organisator van het feest kreeg een boete van 4.000 euro, de andere aanwezigen moeten 750 euro betalen. De personen die in de buurt in hun voertuig werden aangetroffen kregen een boete van 250 euro voor inbreuken op het verplaatsingsverbod tijdens de nachtklok.

Reactie burgemeester

Burgemeester Wieland De Meyer vernam met veel begrip het stilleggen van het feest. “Ik ben persoonlijk voor een menselijke toepassing van de coronamaatregelen, maar dergelijke lockdownfeestjes kunnen natuurlijk absoluut niet, ik ben heel tevreden over het snelle en kordate optreden van de politie van Henegouwen en Arro Ieper. Het is de eerste keer dat dergelijke zaken in Heuvelland plaatsvinden, hopelijk ook meteen de laatste keer.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.