Litouwer staat terecht voor verkrachting in Jabbeke, maar vraagt vrijspraak

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 24-jarige Litouwer heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor verkrachting en aanranding van de eerbaarheid. Ernest B. zou zich op het Klein Strand in Jabbeke vergrepen hebben aan een 31-jarige vrouw, maar vroeg de vrijspraak. Het openbaar ministerie vorderde een effectieve bestraffing.

Op vrijdag 7 juli trokken C.V. en haar twee kinderen in de vooravond naar het Klein Strand in Jabbeke. Het slachtoffer lag te zonnen toen een Litouwse trucker met de fiets aankwam. Volgens de vrouw begon hij haar onmiddellijk te bepotelen. Het slachtoffer werd volgens het parket aangerand en verkracht, maar de verdachte kon snel overmeesterd worden. Hij bleek heel erg dronken en kon daardoor pas de volgende ochtend verhoord worden. Sinds de feiten zit Ernest B. in voorhechtenis.

Op vraag van het openbaar ministerie werd de zaak maandagochtend achter gesloten deuren behandeld. Volgens de verdediging zijn de feiten niet bewezen. Daarom vroeg meester Silke Brutin de vrijspraak voor haar cliënt. De rechtbank doet uitspraak op de zitting van 20 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier