Lichterveldse schilder krijgt ongewenst bezoek over de vloer

© belga
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

Jason Filez uit de Ketelbuiserstraat in Lichtervelde kreeg afgelopen nacht dieven op bezoek. Er werd werkmateriaal uit zijn bestelwagen meegenomen. “We zagen de dieven nog net weglopen”, klinkt het bij Jason, die als zelfstandige schilder- en decoratiewerken uitvoert.

De diefstal gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag, om exact 00.43 uur. De dieven forceerden de achterdeur van de bestelwagen en gingen met verschillende dure festool-machines aan de haal. Ze vluchtten na de diefstal weg in een witte of lichtgrijze wagen. Zonder lichten reden ze in tegenovergestelde richting in de eenrichtingsstraat naar het rondpunt richting ring of centrum Lichtervelde.

Dure materialen gestolen

“Ze wisten duidelijk wat ze moesten hebben, want alle dure materialen zijn weg. De totale waarde bedraagt minstens 2.000 euro. En als de buren hen niet hadden gehoord, hadden ze de rest zeker ook nog meegenomen”, weet Jason. “De buren waren wakker geworden en belden me meteen op. Ik stormde naar beneden en heb hen nog net zien weglopen. Volgens de buren ging het om drie of vier mannen van vreemde origine, zij konden ook omschrijven welke kleren ze aanhadden. Zelf heb ik ze daarvoor niet goed genoeg kunnen zien. De politie onderzoekt nu camerabeelden uit de buurt, hopelijk krijgen we daarmee duidelijkheid.”

Nog meer alarmen installeren

Jason is al zeven jaar aan de slag als zelfstandige en krijgt nu voor het eerst met een diefstal te maken. “We hadden al een alarm binnen, maar zullen nu ook voor extra camera’s en een alarm op de bestelwagen zorgen. Ik hoorde natuurlijk al vaker dergelijke berichten van andere zelfstandigen, maar het is enorm schrikken als het je zelf overkomt. We werken met drie mensen in mijn zaak en zitten nu gelukkig in de afwerkingsfase van een project in Beernem. Anders konden we niet voort zonder de gestolen machines. Nu kunnen we ons wel voorlopig behelpen, maar tegen morgen zal ik helaas toch nieuw materiaal moeten aanschaffen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.