Lichte strafvermindering voor tafelschuimster na verzet: 48 maanden cel

De strafrechter in Brugge heeft donderdag elf verzetsprocedures van de beruchte tafelschuimster Nadine W. (49) ongedaan verklaard. Hij oordeelde dat de dagvaardingen persoonlijk aan haar werden overhandigd, waardoor verzet niet mogelijk was.


Twee andere verzetten verklaarde hij onontvankelijk omdat ze pas op 26 december werden aangetekend, terwijl W. al sinds eind juli in de gevangenis bezocht werd door haar advocaat Peter Gonnissen. De 48 maanden celstraf die ze in deze dertien dossiers bij verstek gekregen had, blijven hierdoor gehandhaafd. In een veertiende verzetsprocedure boekte meester Gonnissen wél succes. Hier werd de effectieve celstraf van drie maanden in een voorwaardelijke omgezet. Daarnaast kreeg W. ook nog eens twee maanden celstraf met uitstel in een nieuwe zaak omtrent een onbetaalde maaltijd in Knokke-Heist.

Het verhaal van W. is intussen genoegzaam gekend. De vrouw ging in meer dan 120 horecazaken tafelen zonder de rekening te betalen. Dat bezorgde haar de bijnaam “schrik van de horeca”. In het voorjaar van 2019 harkte ze meer dan honderd maanden effectieve celstraf bijeen en op 18 juli belandde ze achter de tralies. Sindsdien wordt ze bijgestaan door meester Gonnissen, die in twintig dossiers verzet aantekende. Veertien daarvan werden op 9 januari behandeld. De zaken betroffen onbetaalde etentjes in onder meer Middelkerke, De Haan en Brugge. In de dertien zaken waarin Gonnissen donderdag geen succes boekte komt er beroep.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.