Libiër aangehouden voor diefstallen in Zeebrugge

De transmigranten werden onderschept door de Scheepvaartpolitie. © gf
Redactie KW

Woensdagmorgen werd een groepje van drie transmigranten door de Scheepvaartpolitie opgemerkt, waarna tot interceptie werd overgegaan. Een van hen bleek betrokken bij verscheidene diefstallen in Zeebrugge.

Een van de mannen had een fiets aan de hand, en een van de groep nam de vlucht. De vluchtende man kon na een tijdje wat verderop opnieuw opgemerkt worden waar hij zich schuilhield tussen auto’s en hij werd daarop door een lid van de Scheepvaartpolitie geïntercepteerd.

Bij nazicht bleek het om een fiets te gaan die vroeger reeds werd gestolen en de Libiër die de fiets aan de hand hield, had evenzeer een aantal spullen bij zich die mogelijk van diefstal afkomstig waren.

Diefstallen in voertuigen

Het onderzoek werd overgenomen door de recherche van de politiezone Brugge. De afgelopen weken werd er in de regio van Zeebrugge reeds herhaaldelijk melding gemaakt van diefstallen in voertuigen, en van groepjes personen die werden opgemerkt terwijl ze systematisch aan alle deuren van de voertuigen voelden om na te gaan of deze open waren. Er was reeds verhoogd patrouilletoezicht georganiseerd om daders van dergelijke feiten te kunnen betrappen.

Na de arrestaties werd nagegaan of de aangetroffen personen konden worden gelinkt aan eventuele diefstallen. Uit het onderzoek is gebleken dat de 25-jarige Libiër in het bezit was van een zonnebril die maandagnacht uit een voertuig aan de Baron de Maerelaan werd gestolen, waarbij een ruit van het voertuig werd kapotgeslagen. Hij droeg ook een vest die van een diefstal afkomstig was van diezelfde nacht in de Sint Christianastraat. De onderzoeksrechter besliste om de man aan te houden.

Het onderzoek gaat verder naar eventuele andere feiten die aan de man of een kompaan zouden kunnen gekoppeld worden. De andere personen werden in vrijheid gesteld. (KC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier