Leraar paardrijden krijgt voorwaardelijke straf voor verkrachting 14-jarig meisje in Damme

Redactie KW

L.V. (55) leerde het meisje kennen in een manege in Damme waar hij op dat moment nog lesgaf als zelfstandig instructeur.

Tussen juni 2013 en april 2014 had de man meerdere keren seks met het meisje, dat daar gezien haar leeftijd juridisch gezien nog geen toestemming voor kon geven. De feiten kwamen aan het licht toen een vriendinnetje van het slachtoffer seksueel getinte berichten van de leraar aantrof op haar gsm. De moeder ging uiteindelijk aangifte doen bij de politie, die de man meteen ging arresteren. Na drie maanden voorhechtenis kwam hij vrij onder voorwaarden. In de rechtbank beweerde hij dat het meisje verliefd op hem was en dat hij door zijn alcoholverslaving zijn gevoelens niet kon intomen. De rechter legde hem maandagochtend opnieuw voorwaarden op.

Zo mag hij geen contact meer hebben met het meisje en moet hij zich laten behandelen voor zijn alcoholproblematiek. Naast de voorwaardelijke celstraf kreeg hij ook voor 20 jaar een verbod opgelegd om te werken met minderjarigen. Hij is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Aan het meisje moet hij 10.000 euro schadevergoeding betalen en aan haar ouders elk 2.500 euro.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.