“Leer pakeren” en een penis: vandalen bekrassen beide auto’s van Heulenaar

Olaf Verhaeghe

Voor Peter Gevers uit Heule is de maat meer dan vol. Twee weken nadat zijn auto een eerste keer moedwillig werd bekrast, sloegen onbekende vandalen opnieuw toe. Naast een gekraste penis staat er ook ‘Leer pakeren’ – foutief gespeld – op de carrosserie. “Ik heb geen idee wie zoiets kan doen. Er is niemand in de buurt met wie we problemen hebben”, zegt Peter.

Het was opnieuw schrikken voor de 45-jarige Peter Gevers uit de Steenstraat in Heule. Voor de tweede keer op zo’n twee weken tijd vond hij zijn auto vol krassen terug. De gekraste boodschap is duidelijk ‘leer pakeren’ – foutief gespeld – maar Peter heeft geen idee waarom iemand het op zijn auto zou kunnen hebben gemunt. “Mijn wagen staat reglementair geparkeerd, zoals altijd”, zegt hij. “Onze andere auto die aan de overkant ook correct staat, werd ook al aangepakt.”

“Natuurlijk is dat schrikken. Ik heb geen idee wie zoiets kan doen”, zucht Peter. “Er is niemand in de buurt met wie we problemen hebben. Zijn het jonge gasten die hierop kicken? Ik weet het niet. Maar mocht ik weten dat mijn kinderen zulke dingen doen, het zou hun beste dag niet zijn. Dit valt toch niet meer onder de noemer ‘kattenkwaad’ of ‘een spelletje’. Dit is echt schandalig!”

Het herstellen en herspuiten van de krassen in zijn beide wagens zal een aardige cent kosten. “Een kost die ik absoluut kan missen als kiespijn”, aldus Peter nog. “Ik heb getwijfeld om klacht in te dienen bij de politie, maar veel kunnen ze niet doen, vrees ik. Ook mijn buren hebben niets gezien. Ik hoop dat de dader of daders misschien toch nog wroeging krijgen en contact opnemen. Als ze mij of ons gezin viseren, dan kunnen ze het gerust in mijn gezicht komen zeggen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten