Landbouwer (60) krijgt celstraf voor afranselen wandelaars in Damme

Redactie KW

Een 60-jarige landbouwer uit Knokke-Heist is in de Brugse rechtbank veroordeeld tot zes maanden celstraf met uitstel voor slagen en verwondingen aan twee wandelaars.

Op 22 september 2012 ondernamen de twee een stevige wandeling op het landelijke pad tussen de Blinker en de Stinker in Damme. Maar wat een avontuurlijk tochtje moest worden ontaardde in een nachtmerrie, toen ze plotseling werden aangevallen door een landbouwer die hen ten onrechte voor schapendieven aanzag.

Wilde achtervolging op angstige wandelmakkers

De wandelmakkers zetten het op een lopen, maar de razende boer zette de achtervolging in met zijn jeep. Hij haalde hen in, stapte uit, raapte een stok op en ging hen daarmee te lijf. De wandelaars liepen de ziel uit hun lijf. Aan het einde van hun krachten bereikten ze een brug, die ze met vereende krachten konden beklimmen. In een restaurant konden ze uiteindelijk de politie verwittigen.

De landbouwer heeft de feiten altijd ontkend. “Hij blijft erbij dat hij hen niet geslagen heeft en stelt dat ze gewond raakten door een valpartij,” zegt zijn advocaat. De rechter hechtte duidelijk geen geloof aan het verhaal van de boer, want ze verklaarde hem over de hele lijn schuldig. Aan de wandelaars moet hij een totale schadevergoeding van 866 euro betalen.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier