KV Kortrijk-supporter die met bier gooide, moet boete van 3.000 euro zelf betalen

Wesley Hoedt, verdediger van Antwerp, kreeg in de halve finale van de beker meerdere bierbekertjes naar het hoofd geslingerd. © belga
Olaf Verhaeghe

KV Kortrijk wil de boete die de club kreeg opgelegd na de bierdouche voor Antwerp-verdediger Wesley Hoedt verhalen op de biergooier in kwestie. De jonge Lendeledenaar moet de minnelijke schikking van 3.000 euro betalen. “Al ligt de werkelijke schade voor de club nog een pak hoger”, oppert algemeen manager Matthias Leterme.

Toen Antwerp-verdediger Wesley Hoedt kort na zijn uitvallen in de terugmatch van de halve finale in de Beker van België langs het thuisvak wandelde, kreeg hij meerdere bekertjes bier naar zijn hoofd gegooid. Hoedt zelf bleef bij het incident stoïcijns kalm, maar scheidsrechter Nicolas Laforge nam de bierdouche toch op in zijn verslag. Het wangedrag van enkele Kortrijkse supporters in die halve finale leverde de club een boete van 3.000 euro op, zo besliste de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

KV Kortrijk wil die boete nu verhalen op een van de supporters die duidelijk herkenbaar in beeld met bier gooide. Het gaat om een jongeman uit Lendelede. “Enerzijds om de geleden schade te recuperen“, klinkt het bij algemeen manager Matthias Leterme. “Al ligt die in werkelijkheid een stuk hoger dan 3.000 euro. Je hebt niet alleen de boete, maar ook de imagoschade en enkele gevolgen van zo’n incident. Anderzijds is het ook een belangrijk signaal naar supporters die zich misdragen toe. KV Kortrijk kan dergelijk gedrag niet tolereren.” De supporter in kwestie wilde liever niet reageren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier