Kunstwerk Beaufort alweer verwijderd na vandalisme in Bredene

Schepen Alain Lynneel kon nog net poseren bij het inmiddels verwijderde kunstwerk.© EFO
Schepen Alain Lynneel kon nog net poseren bij het inmiddels verwijderde kunstwerk.© EFO
Redactie KW

Het kunstwerk ‘Stranded’ van Beaufort 21, ter hoogte van het naaktstrand in Bredene, werd verwijderd nadat het gevandaliseerd werd. Er wordt een nieuwe locatie gezocht.

De Italiaanse Rossella Biscotti maakte een set van een 11 glazen lichtweerkaatsende elementen die doen denken aan plassen water of olievlekken. In de volksmond werden ze ‘de kwallen’ genoemd. Ze werden in het zand stevig verankerd, net om diefstal tegen te gaan. Onbekenden hebben geprobeerd om twee sculpturen te stelen, maar bij het loswrikken braken ze het glas.

De organisatoren van Beaufort hebben nog even de negen sculpturen laten liggen, maar die kort na de opening verwijderd. “Uit respect en om mensen niet op ideeën te brengen”, luidt het bij Westtoer. Het werk werd in veiligheid gebracht en er wordt gezocht naar een nieuwe locatie in de openbare ruimte.

Curator Heidi Ballet: “Wij betreuren het voorval ten zeerste. Kunst in openbare ruimte is vaker het slachtoffer van vandalisme. Het getuigt van weinig respect voor het werk van kunstenaars”. Het zit Bredene niet mee, want bij een vorige editie van Beaufort was er heel wat commotie over een kunstwerk met houten takken op het strand. Dat bleek na enkele dagen al volledig bedolven door zand.

(EFO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten