Kotstudent ‘voor de grap’ bedreigd met mes door voortvluchtige gedetineerde in Kortrijk

Stockfoto © gf
Redactie KW

Een 26-jarige jongeman uit Gent riskeert nog maar eens twee jaar effectieve celstraf omdat hij in Kortrijk een kotstudent met een mes bedreigde en probeerde geld af te persen. Toen het slachtoffer in paniek de straat opliep, riep de dader hem na “dat het maar voor de grap was”. Hij bleek niet teruggekeerd uit penitentiair verlof.

Op 29 januari 2019 wandelde een kotstudent rond 18 uur van het station naar zijn kot. Plots werd hij door Giovanny D. aangesproken en om wisselgeld gevraagd. Toen het slachtoffer zijn portefeuille bovenhaalde, kreeg hij plots een mes te zien en vroeg D. al zijn geld af te geven. Het slachtoffer liep in paniek de weg op. Waarop D. hem nariep “dat het maar een grapje was” en wegwandelde. Een fietspatrouille van de politie kon D. wat verderop in de boeien slaan. Hij bleek voortvluchtig omdat hij al veertien dagen na een dag penitentiair verlof niet meer naar de gevangenis was teruggekeerd. “Omdat mijn vader stervende was”, vertelde hij aan de rechter. Hij bekende de gewapende afpersingspoging.

Hij liep al tal van veroordelingen op voor diefstallen, slagen en afpersingen op waardoor hij minstens tot 2026 in de cel moet blijven. “Ik zit al opgesloten sinds mijn 16de”, bekende hij zelf. Vonnis op 12 oktober. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier