Kortrijkse politie waarschuwt voor leurder die doet alsof hij van de seniorenbond is

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Annelies Nollet

Via het sociaal huis Deerlijk kreeg de Kortrijkse politie de melding dat er blijkbaar personen rondgaan in naam van de ‘seniorenbond’ voor het aanbieden van handdoeken. Alleen weet de seniorenbond van niets, het gaat dus om oplichting. Bovendien is deur-aan-deurverkoop verboden in coronatijden.

Het gaat om een man met een pet op, zich verplaatsende met een donkerkleurige auto. Verdere info ontbreekt voorlopig. Hij gaat waarschijnlijk van deur tot deur en probeert zijn goederen aan de man of vrouw te brengen. Om het voor de mensen wat aanlokkelijker te maken wordt het woord ‘seniorenbond’ uitgesproken. Voor de duidelijkheid is er geen actie van de seniorenbond.

Zeg neen en bel politie

De kans is volgens de politie vrij groot dat de leurder ook Kortrijk zal aandoen en geeft daarom alvast een paar tips mee.

“Weet dat iets kopen aan de deur risico’s inhoudt”, klinkt het. “Vraag je volgende zaken af: Is de betaalde prijs in verhouding tot de kwaliteit? Verloopt de betaling wel correct? Wat indien u niet tevreden bent ? U weet nooit wie u aan de deur krijgt. Soms wordt een smoes gebruikt om binnen te geraken om een diefstal te plegen.

Verboden

“Daarnaast is het wettelijk bepaald dat ambulante handel (lees: verkoop aan de deur) in deze covid-periode verboden is. Zeg neen tegen een verkoper aan de deur! Noteer de nummerplaat van het voertuig waarmee de persoon zich verplaatst en contacteer onmiddellijk de politie via 1701.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.