Kortrijkse politie waarschuwt voor fietsdiefstallen uit garages en tuinhuizen

Fietsdieven worden steeds creatiever. Afgelopen week werden er binnen politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) een aantal fietsdiefstallen gepleegd. De fiets stond nooit op straat, maar was wel gestald in het tuinhuis of de garage. Het gaat bijna uitsluitend over fietsen uit het duurdere segment of elektrische.

©Elena Duvernay gf
©Elena Duvernay gf

“Wees dus waakzaam en aarzel niet om politie te contacteren bij verdachte handelingen. Wees ook zuinig met informatie omtrent je fiets, je doen en laten en je afwezigheden op de sociale media”, raadt de politie aan.

“Maak het dieven niet gemakkelijk. Sluit steeds je tuinhuis of garage af, het liefst ook nog met een extra slotsysteem, zoals een afsluitbare grendel. De sluitsystemen die standaard op tuinhuizen zijn geïnstalleerd, zijn helaas vaak van een minderwaardige kwaliteit.”

Berg gereedschap op

Je sluit volgens de politie ook best je fiets af, ook al staat hij niet op straat. “Best kan je je fiets vastmaken aan een vloeranker of een ander vast voorwerp zoals een werkbank. Dit kan met een ketting en discusslot. Zorg er eveneens voor dat gereedschap veilig is opgeborgen. Anders wordt je gereedschap gebruikt om het slot te kraken”, klinkt het.

Vanaf volgende week staat het preventieteam opnieuw paraat om je fiets coronaproof te labelen. Dit wekelijks op de maandagmarkt van 9.00 tot 13.00 of op afspraak bij je thuis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.