Kortrijkse taxichauffeur had wel degelijk correcte vergunning

©Philip Lange Getty Images/iStockphoto
©Philip Lange Getty Images/iStockphoto
Olaf Verhaeghe

De Kortrijkse taxichauffeur die recent door agenten van de politiezone Vlas had wel degelijk een correcte vergunning. Dinsdag meldde de politiezone zelf dat de man ‘illegaal’ als taxichauffeur aan de slag was, maar dat blijkt niet te kloppen. Wel was hij eerder betrokken bij een handgemeen men een autobestuurder.

Een Kortrijkse taxichauffeur van 28 werd afgelopen weekend door de politiezone Vlas gecontroleerd nadat de politie meldingen had gekregen over zogenaamde ‘illegale praktijken’. Volgens de politie dinsdag was de man eerder aan de slag als taxichauffeur in Kortrijk en Kuurne en zou zijn vergunning door het bedrijf waar hij werkte zijn ingetrokken. Dat zou zijn gebeurd na ‘onregelmatigheden’ tijdens het uitoefenen van zijn job.

Zo raakt de man op 12 mei betrokken in een handgemeen aan het station van Kortrijk, waar hij het aan de stok kreeg met een autobestuurder. De taxibestuurder greep naar een brandblusapparaat, gebruikte dat als wapen en spoot het vervolgens leeg op de autobestuurder en zijn passagier. Beiden moesten met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis voor controle.

Bij een controle op zondag 30 mei kon de verkeerspolitie de man in zijn taxi in de Tolstraat onderscheppen en controleren. “Hij bleek niet in orde met een aantal kleine voorwaarden, maar had wel degelijk de juiste vergunningen”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier woensdag, waarmee hij eerdere communicatie corrigeert. “Zijn vergunning was niet ingetrokken en hij reed correct verzeker rond.” Het incident met de andere bestuurder zal waarschijnlijk wel een staartje krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier