Kortrijkse politie bindt de strijd aan met gevaarlijk rijgedrag

© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) zette afgelopen weekend extra hard in op het betrappen van bestuurders die gevaarlijk rijgedrag vertonen. “Zo loopt de kleine categorie hardleerse bestuurders vroeg of laat tegen de lamp”, klinkt het.

Op vrijdagavond 26 juni 2020 voerde de politiezone VLAS gerichte verkeerscontroles uit op onveilig rijgedrag in het centrum van Kortrijk, Kuurne en Lendelede. En dat bleef niet zonder resultaat.

Twee bestuurders werden beboet voor overdreven of niet-aangepaste snelheid, vijf andere bestuurders negeerden het inhaalverbod in de fietszone in Kortrijk. Daarnaast waren ook twee bestuurders niet-handenvrij aan het bellen achter het stuur en drie andere tot slot negeerden een volle witte lijn tijdens het rijden.

“Doordat de verkeersdrukte ook ‘s avonds quasi dezelfde is als voor de coronacrisis, blijken dagelijkse mobiele verkeersacties in de strijd tegen gevaarlijk rijgedrag nodig”, vertelt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “Door veel gerichte controles te doen, wordt de pakkans groter en loopt de kleine categorie hardleerse bestuurders vroeg of laat tegen de lamp.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier