Kortrijkse politie betrapt en beboet negen feestvierders in de Brugsesteenweg

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Het voorbije weekend waren de cafés en restaurants nog open en was er nog geen avondklok ingesteld. Toch slaagden zestien mensen in Kortrijk erin om een boete te krijgen. Twee gelukkigen kregen die vanwege dansen in een café. De rest trad het samenscholingsverbod met de voeten.

De sluiting van de horeca afgelopen weekend, verliep opvallend rustig in Kortrijk. Van de gevreesde lockdownfeestjes, was geen sprake. Maar dat wil niet zeggen dat de agenten van politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) niet moesten optreden.

Feestje

In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 oktober, omstreeks 03.00 uur, werden in de Brugsesteenweg in Kortrijk negen personen geverbaliseerd voor een inbreuk op het samenscholingsverbod. Zij zaten allemaal samen in één huis en bouwden er een gezellig feestje.

Dezelfde nacht, omstreeks 02.00 uur, werden in het Van Raemdonckpark in Kortrijk nog eens vijf personen geverbaliseerd, ook omwille van het samenscholingsverbod. Ze hadden nochtans eerder op de avond al een waarschuwing gekregen van de politie. De verklaring voor dat vreemde gedrag werd tijdens de tweede controle aangetroffen in de zakken van de daders. Ze hadden immers een hoeveelheid softdrugs op zak.

Dansen

Op zondagavond 18 oktober ten slotte werden nog twee processen verbaal opgesteld tegen klanten die zich hun laatste avondje op café wellicht anders hadden voorgesteld. Ze lieten zich even gaan op de dansvloer. Maar ook dat is nog steeds verboden. Beiden trokken naar huis met een kater en een boete van 250 euro op zak.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten