Officieel leefden de beklaagden allebei als alleenstaanden in Kortrijk. Het onderzoek wees uit dat er sinds 2012 eigenlijk amper water en elektriciteit verbruikt werd. S. en T. leefden in de praktijk bijna voortdurend op Tenerife, terwijl ze in België wel uitkeringen bleven ontvangen. Het Arbeidsauditoraat vorderde voor beiden een geldboete van 4.800 euro. Voor S. werd de terugbetaling van bijna 70.000 euro aan onterechte gehandicaptenuitkering gevraagd. T. moet in principe onterechte werkloosheidsuitkeringen van in totaal 89.000 euro terugbetalen.

De advocaat van de vrouw legde uit dat zijn cliënte aan een vorm van reumatoïde artritis lijdt. Om die reden verbleef ze zo vaak mogelijk op Tenerife. "Ik was praktisch pijnvrij toen ik daar was", vertelde S. op de zitting. De verdediging vroeg de vrijspraak omdat de beklaagde de feiten niet moedwillig zou hebben gepleegd.

Haar partner mispakte zich naar eigen zeggen aan zijn statuut als "bruggepensioneerde" omdat hij volgens zijn vakbond niet beschikbaar moest blijven voor de arbeidsmarkt. In dat stelsel van werkloosheidsuitkering met bedrijfstoeslag (SWT) mocht hij echter hoogstens een maand per jaar in het buitenland verblijven. "Als echte gepensioneerde zou hij wel in Spanje, Marokko of desnoods in Timboektoe mogen wonen", pleitte zijn advocaat, die opschorting van straf vroeg.

De rechter doet uitspraak op 9 januari.

(Belga)

Officieel leefden de beklaagden allebei als alleenstaanden in Kortrijk. Het onderzoek wees uit dat er sinds 2012 eigenlijk amper water en elektriciteit verbruikt werd. S. en T. leefden in de praktijk bijna voortdurend op Tenerife, terwijl ze in België wel uitkeringen bleven ontvangen. Het Arbeidsauditoraat vorderde voor beiden een geldboete van 4.800 euro. Voor S. werd de terugbetaling van bijna 70.000 euro aan onterechte gehandicaptenuitkering gevraagd. T. moet in principe onterechte werkloosheidsuitkeringen van in totaal 89.000 euro terugbetalen.De advocaat van de vrouw legde uit dat zijn cliënte aan een vorm van reumatoïde artritis lijdt. Om die reden verbleef ze zo vaak mogelijk op Tenerife. "Ik was praktisch pijnvrij toen ik daar was", vertelde S. op de zitting. De verdediging vroeg de vrijspraak omdat de beklaagde de feiten niet moedwillig zou hebben gepleegd.Haar partner mispakte zich naar eigen zeggen aan zijn statuut als "bruggepensioneerde" omdat hij volgens zijn vakbond niet beschikbaar moest blijven voor de arbeidsmarkt. In dat stelsel van werkloosheidsuitkering met bedrijfstoeslag (SWT) mocht hij echter hoogstens een maand per jaar in het buitenland verblijven. "Als echte gepensioneerde zou hij wel in Spanje, Marokko of desnoods in Timboektoe mogen wonen", pleitte zijn advocaat, die opschorting van straf vroeg.De rechter doet uitspraak op 9 januari.(Belga)