Koppel uit Langemark-Poelkapelle veroordeeld voor wederzijdse slagen

Redactie KW

De rechter in Ieper veroordeelde een koppel uit Langemark-Poelkapelle voor feiten van partnergeweld tot respectievelijk een 12 maanden cel met uitstel en 6 maanden cel met uitstel.

B.V. (26) en C.D. (24) verschenen voor de Ieperse rechter na feiten van partnergeweld. Er was daarnaast sprake van drugsgebruik. “Er waren wederzijdse slagen en het werd zo erg dat het parket een onderzoek begon”, aldus de openbare aanklager. Op een bepaald moment liep het zodanig uit de hand dat B.V. werd aangehouden. Hij werd na drie maanden vrijgelaten, weliswaar met voorwaarden. Zo legde de raadkamer hem een contactverbod op met zijn vriendin. Het verbod werd later echter opgegeven. Ondertussen woont het koppel nog altijd samen en maken ze werk van hun problemen, hoewel dat niet altijd van een leien dakje loopt.

De wijkagent stelde bij een huisbezoek aan het paar – nadat B.V. uit de gevangenis werd ontslagen – een cannabisgeur waar in de woning. “Stop met die drugs, want dat is de basis van heel wat criminaliteit”, kregen de twee van de rechter te horen. “En als je hulp nodig hebt, dan moet je er vragen.” B.V. werd veroordeeld tot 12 maanden met voorwaarden, terwijl de vrouw 6 maanden, eveneens met voorwaarden.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier