Koppel uit Beveren-Leie blijft in cel na bijna fatale steekpartij, ook na reconstructie

Laurens Kindt

Een koppel vijftigers uit Beveren-Leie zit in de cel na een bijna fatale steekpartij waarbij ze allebei zwaargewond raakten. Dat bevestigt het parket van Kortrijk. Donderdagvoormiddag werd een reconstructie gehouden van de feiten.

Het incident dateert al van woensdag 23 oktober. Die avond kwam het in de woning van het koppel in de Schoolstraat in Beveren-Leie tot een hoogoplopende ruzie. De gemoederen raakten verhit en er vielen rake klappen. Daarbij zou de vrouw haar man een mes in de rug geplant hebben. Zij zelf raakte ook gewond en had onder meer steekwonden in de hals. Haar man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar is ondertussen aan de beterhand. Ook de vrouw had verzorging nodig. Zij werd meteen opgepakt en is ondertussen aangehouden op verdenking van poging doodslag. Ook de man zit in de cel, op verdenking van dezelfde kwalificatie. Waarom het koppel die avond zware ruzie kreeg, is niet duidelijk. Volgens buren zouden ze de dag nadien verhuizen naar een nieuwe woning in Harelbeke. De raadkamer heeft hun aanhouding intussen met een maand verlengd.

Update: In aanwezigheid van hun advocaten, een wetsdokter, een psychiater en het parket speelden werd er donderdag een reconstructie gehouden. Voor zowel de man als de vrouw was het de eerste keer sinds het incident dat ze opnieuw hun huis hebben betreed.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier