Koppel staat terecht voor wietplantage op Blankenbergse zolder: “Eigen Kweek, maar dan in de stad”

Redactie KW

Een koppel uit Zedelgem staat in de Brugse rechtbank terecht voor cannabiskweek. Twee Oostendenaars die de drugs aan de man brachten zitten mee in de beklaagdenbank.

In de zomer van 2014 viel de politie binnen in de toenmalige woning van het koppel in de Koninginnelaan in Blankenberge. Op de zolder troffen ze 178 cannabisplanten aan en er hing negen kilogram geoogste cannabis te drogen. Aan de speurders verklaarden Ritchie D. (33) en Tamara V. (28) dat een Nederlandse bende de plantage in hun woning had opgezet. “Het was het verhaal van Eigen Kweek, maar dan in de stad“, stelde Stijn Leliaert, de advocaat van Ritchie D. “Ze hadden zware financiële moeilijkheden en en ten einde raad wendden ze zich tot enkele Nederlanders die hun zolder wilden gebruiken om cannabis te kweken. Ze zouden 10.000 euro krijgen per oogst. Op den duur kregen ze schrik van die mannen, maar ze konden niet meer terug. Uiteindelijk loog mijn cliënt dat de politie was langs geweest zodat die mannen opkrasten. Vervolgens beging hij de stommiteit om met het achtergebleven materiaal zelf aan de slag te gaan.”

De procureur vroeg 37 maanden cel voor D. en 12 maanden cel voor zijn vriendin. Twee Oostendenaars, Olivier M. (28) en Björn V. (27), brachten de cannabis aan de man en riskeren elk 20 maanden cel. Elektriciteitsmaatschappij Imewo eist een schadevergoeding omdat er voor de plantage illegaal stroom werd afgetakt. De uitspraak volgt op 23 mei.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier