Koppel sloeg en schopte pleegkinderen van 4 en 5 jaar oud

Redactie KW

Twee pleegouders uit Brugge zijn voor de Brugse correctionele rechtbank verschenen op verdenking van het toebrengen van slagen en verwondingen aan hun twee pleegzoontjes.


Het openbaar ministerie vorderde de maximumstraf van één jaar effectief. De bal ging aan het rollen toen de slachtoffers in mei 2011 hun biologische vader opzochten in de gevangenis. De kinderen, toen amper vier en vijf oud, vertelden hoe één van hen door hun pleegvader een bloedneus had opgelopen. Uit het onderzoek bleek dat Renzo H. (40) en zijn vrouw Bianca C. (39) al een jaar lang klappen en schoppen uitdeelden aan de kinderen. Een langwerpige brandwonde op de rug van de slachtoffertjes wees volgens de deskundige zelfs op het gebruik van een zweepje.

“Af en toe een klets op de billen”

H. moet zich ook nog verantwoorden voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn ondertussen ex-partner. Renzo H. bekende dat hij zijn vrouw sloeg, maar wast voor de kindermishandeling zijn handen in onschuld. “Af en toe heeft hij hen eens een klets op de billen gegeven. Van buitensporig geweld was zeker geen sprake. Bianca was ook veel vaker alleen thuis met de kinderen”, aldus zijn raadsman Kim Martens. De verdediging gaf wel toe dat de situatie in het pleeggezin door financiële problemen niet ideaal was. Meester Martens vroeg om zijn cliënt opschorting van straf te geven.

Bianca C. kwam niet opdagen op haar proces. De rechter doet uitspraak op 17 november.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.