"De man had wel vaker ruzie met buurtbewoners. We waren dat inmiddels al gewoon", reageert een buurtbewoner. Freddy Pissonnier was bekend en berucht in het Zonnebeekse Boudewijnpark, een sociale woonwijk waar hij sinds de scheiding van zijn vrouw alleen nog met zijn dochter samenwoonde. Hij speelde er vaak urenlang keiharde muziek, wat tot heel wat klachten van de buren leidde. "Van meezingers uit de jaren '60 tot echte boenke boenke", vertelt een buurvrouw. "Of vaak stonk het uren in de wind door al het afval dat hij verbrandde in zijn tuin... Het is dikwijls gebeurd dat we onze ramen en deuren moesten sluiten door de stank van verbrand afval. De meesten hadden ook schrik van Freddy."

Pieter V. en Kathleen V. werden opgepakt door de politie op verdenking van moord. © gf

Ook donderdagavond speelde Freddy opnieuw urenlang muziek, tot de stoppen bij zijn achterburen Pieter V. en Kathleen V. doorsloegen. Het koppel trok naar de tuin van Freddy, waarna er een luidruchtige discussie ontstond. Wellicht heeft Pieter V. toen een mes getrokken en Freddy neergestoken. De politie kwam na het voorval snel ter plaatse en kon het koppel ook vlug bij hen thuis arresteren op verdenking van moord. Zij zullen worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

De hele wijk stond uiteraard in rep en roer door de feiten. Na het voorval kwamen verschillende buurtbewoners op straat om te kijken wat er gebeurd was. Een wetsdokter werd opgeroepen om het lichaam van het slachtoffer te onderzoeken. Ook de brandweer werd erbijgehaald om voor extra licht te zorgen, zodat de wetsdokter zijn werk kon doen.

Gouden hart

Ondanks het feit dat buurtbewoners regelmatig klachten hadden over het slachtoffer, getuigen ze ook over zijn behulpzaamheid. "Freddy had wel een hart van goud. Hij hielp waar hij kon. Als er ergens een klusje opgeknapt moest worden, dan kon je steeds bij Freddy terecht. Dit had hij echt niet verdiend", klinkt het bij een andere buur.

De verdachten zijn niet goed gekend in de buurt. Zij woonden er nog maar enkele maanden, maar hadden toch al verschillende aanvaringen met het slachtoffer. Bijna wekelijks moest de politie wel eens tussenbeide komen, tot deze fatale afloop.

Langs het achterpoortje trokken Pieter V. en Kathleen V. naar de tuin van slachtoffer Freddy Pissonnier. © foto BF

(BF/NVZ/KPL)

"De man had wel vaker ruzie met buurtbewoners. We waren dat inmiddels al gewoon", reageert een buurtbewoner. Freddy Pissonnier was bekend en berucht in het Zonnebeekse Boudewijnpark, een sociale woonwijk waar hij sinds de scheiding van zijn vrouw alleen nog met zijn dochter samenwoonde. Hij speelde er vaak urenlang keiharde muziek, wat tot heel wat klachten van de buren leidde. "Van meezingers uit de jaren '60 tot echte boenke boenke", vertelt een buurvrouw. "Of vaak stonk het uren in de wind door al het afval dat hij verbrandde in zijn tuin... Het is dikwijls gebeurd dat we onze ramen en deuren moesten sluiten door de stank van verbrand afval. De meesten hadden ook schrik van Freddy."Ook donderdagavond speelde Freddy opnieuw urenlang muziek, tot de stoppen bij zijn achterburen Pieter V. en Kathleen V. doorsloegen. Het koppel trok naar de tuin van Freddy, waarna er een luidruchtige discussie ontstond. Wellicht heeft Pieter V. toen een mes getrokken en Freddy neergestoken. De politie kwam na het voorval snel ter plaatse en kon het koppel ook vlug bij hen thuis arresteren op verdenking van moord. Zij zullen worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De hele wijk stond uiteraard in rep en roer door de feiten. Na het voorval kwamen verschillende buurtbewoners op straat om te kijken wat er gebeurd was. Een wetsdokter werd opgeroepen om het lichaam van het slachtoffer te onderzoeken. Ook de brandweer werd erbijgehaald om voor extra licht te zorgen, zodat de wetsdokter zijn werk kon doen.Ondanks het feit dat buurtbewoners regelmatig klachten hadden over het slachtoffer, getuigen ze ook over zijn behulpzaamheid. "Freddy had wel een hart van goud. Hij hielp waar hij kon. Als er ergens een klusje opgeknapt moest worden, dan kon je steeds bij Freddy terecht. Dit had hij echt niet verdiend", klinkt het bij een andere buur. De verdachten zijn niet goed gekend in de buurt. Zij woonden er nog maar enkele maanden, maar hadden toch al verschillende aanvaringen met het slachtoffer. Bijna wekelijks moest de politie wel eens tussenbeide komen, tot deze fatale afloop. (BF/NVZ/KPL)