Koperdieven uit Oostende en Lombardsijde veroordeeld tot 37 maanden cel

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft zes beklaagden veroordeeld voor hun rol in de diefstal van 35 ton koper bij een transportbedrijf uit Oostende.

Zes mannen zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan grootschalige koperdiefstal bij het transportbedrijf Wim Bosman in de Zandvoordestraat in Oostende. De twee spilfiguren kregen elk 37 maanden effectieve celstraf. Drie andere betrokkenen kregen een werkstraf. Een zesde kreeg de gunst van de opschorting. Aan de burgerlijke partijen moet de bende om en bij de 300.000 euro schadvergoeding betalen.

In september 2011 en februari 2012 werden bij Wim Bosman twee truckladingen met in totaal 35 ton koper ontvreemd. Het metaal was bestemd voor de Oostendse airconditioningproducent Daikin en had een verkoopswaarde van om en bij de 300.000 euro. Het gestolen koper werd ondergebracht in de loods van een tuinbouwbedrijf in Nieuwpoort van waar het vermoedelijk richting Nederland vertrok. De zaakvoerder van het tuinbouwbedrijf zat mee op de beklaagdenbank, maar werd vrijgesproken. Volgens zijn advocate Isabelle Jaques wist hij niet dat het om gestolen koper ging.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier