Kompaan van jongeman die agenten bespuwde in Brugs station riskeert jaar cel

Het station van Brugge waar de feiten zich afspeelden. © foto WK
Redactie KW

Een 24-jarige man uit Luik riskeert in de Brugse rechtbank een jaar cel omdat hij een treinconducteur bedreigd zou hebben met een vouwmes. Hij is de kompaan van de jongeman die eind maart de politie bespuwde in het Brugse station.

Op 29 maart sprongen O.D. (24) en zijn kompaan zonder ticket op de IC-trein tussen Welkenraedt en Oostende. Toen de conducteur dit vaststelde begonnen de twintigers amok te maken. De jongste stak een scheldtirade af door de intercom en volgens de procureur haalde O.D. dreigend een vouwmes boven. De conducteur maakte zich uit de voeten en sloot zich op in een coupé.

In het Brugse station werd het duo opgewacht door het Quick Response Team Corona van de politie. De jongste spuwde tijdens zijn arrestatie naar de agenten, iets waar het gerecht in coronatijden zwaar aan tilt. De jongeman werd evenwel ontoerekeningsvatbaar verklaard en geïnterneerd. Voor O.D., die al heel wat veroordelingen opliep, vroeg de procureur maandag een jaar cel. Advocaat Kris Vincke vroeg een straf met uitstel. “Mijn cliënt heeft het vouwmes nooit opengeklapt”, pleitte hij. “Van bedreiging was geen sprake.” De uitspraak volgt op 28 augustus. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier